Partners

Project

Detailhandel speelt een belangrijke rol in de ontwikkeling van de lokale economie en van de sociale cohesie. De lokale ondernemers moeten elke dag het verschil proberen te maken. Met dit initiatief ondersteunen we ondernemers en lokale besturen in deze moeilijke tijden.

Provincie Antwerpen werkte samen met Unizo provincie Antwerpen, Vlaio, de andere Vlaamse provincies en de lokale besturen in onze provincie.

Meer info over onze partners vind je op deze pagina.


Vlaamse provincies

Limburg

www.ikkooplokaalinlimburg.be

Oost-Vlaanderen

www.ikkooplokaalinoostvlaanderen.be

Vlaams-Brabant

www.ikkooplokaalinvlaamsbrabant.be

West-Vlaanderen

www.ikkooplokaal.be


Vlaanderen - agentschap innoveren en ondernemen

Koop in je buurt

Corona heeft een flinke impact op ons dagelijks leven, niet in het minst op dat van de lokale ondernemer. Om ervoor te zorgen dat zij ons straks opnieuw met open armen kunnen ontvangen, is het belangrijk om lokaal te (blijven) kopen. Ook vanuit je kot.

Samen met UNIZO, NSZ en VLAM maken Vlaams minister van economie Hilde Crevits en VLAIO het zo eenvoudig mogelijk om de ondernemers in jouw buurt te ontdekken. Ook het streekaanbod vind je hier.

koopinjebuurt.be

UNIZO

Steun je lokale ondernemer

Door lokaal te kopen, steunen we onze eigen economie en zorgen we voor elkaar. Hier vind je een lijst van ondernemers die jouw steun nu hard nodig hebben. Nu – terwijl we in ons kot moeten blijven - maar ook later om onze eigen economie er terug bovenop te helpen. Niet enkel winkels en webshops, maar ook bouwondernemers, webdevelopers, freelancers, communicatie- en eventbureaus, vrije beroepen, tuinaannemers, garages, ... ondernemers uit alle sectoren.

www.unizo.be/winkelhier

NSZ

Koop vanuit uw kot

Koop vanuit uw kot is een intiatief van zelfstandigenorganisatie NSZ. We ondersteunen hiermee de oproep van zelfstandigen om zoveel mogelijk lokaal te shoppen bij buurtwinkels of een beroep te doen op lokale diensten. Ook restaurants en andere horecazaken die in de buurt leveren of takeaway voorzien zijn welkom op ons platform.

koopvanuituwkot.be

VLAM

Lekker van bij ons

VLAM, het Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing, voert promotie voor de Vlaamse landbouw- en visserijsector. VLAM werkt in opdracht van het bedrijfsleven en de Vlaamse overheid. Via de recepten op deze website wil VLAM consumenten aanmoedigen om te kiezen voor groenten, fruit, aardappelen, vlees, eieren, zuivel, vis en bier van bij ons.

www.lekkervanbijons.be

Koop recht van bij de boer

Weet jij graag waar je voedsel vandaan komt en wie het geproduceerd heeft? Dan is kopen bij een boer uit je buurt iets voor jou! Groenten, fruit, vlees, melk en zo veel meer. Je vindt ze allemaal in jouw buurt.

Lokaal eten is niet alleen een duurzame keuze maar kan ook een zoektocht zijn. Recht van bij de boer helpt je met het vinden van een verkooppunt in je buurt. De website bundelt de verschillende verkooppunten van boerenmarkt tot voedselteams. Hier vind je beslist een formule op jouw maat.

www.rechtvanbijdeboer.be

Flanders DC

Ik koop Belgisch, nu meer dan ooit!

Op ikkoopbelgisch.be vind je meer dan 1500 Belgische mode-, accessoire- en designmerken. Ga op ontdekkingstocht en deel je vondsten met #ikkoopbelgisch!

ikkoopbelgisch.be

Wenst u meer informatie?

Contacteer ons