Liever Lokaal | lokaal bestuur

Welkom bij Liever Lokaal voor steden & gemeenten

Je staat op het punt de lokale economie en jouw gemeenschap te versterken. Dit initiatief, ondersteund door de provincie Antwerpen, biedt steden en gemeenten een unieke kans om het hele jaar door lokale aankopen en de charme van de lokale handelaar te promoten.

Maak van jouw stad of gemeente een Liever Lokaal ambassadeur

In een tijdperk waarin online winkelen en grote ketens overheersen, biedt onze Liever Lokaal toolkit steden en gemeenten de kans om de waarde van lokale handelaren en hun producten en diensten te benadrukken. Door deel te nemen, versterk je niet alleen de lokale economie, maar bevorder je ook de sociale cohesie binnen jouw gemeenschap.

Toolkit voor succes

Speciaal voor steden en gemeenten hebben wij een toolkit samengesteld vol materialen om lokale handelaren te ondersteunen en de samenwerking met lokale besturen te versterken.

Inhoud van de Toolkit

Printklare affiches: Versier je stad of gemeente met onze opvallende affiches en trek de aandacht van inwoners. Laat zien dat jij de lokale economie steunt.

Printklare invulkaarten en kraskaarten: Organiseer lokale win- en spaaracties met onze gemakkelijk te gebruiken kaarten. Een geweldige manier om inwoners en handelaren te betrekken.

Online mogelijkheden: Onze toolkit biedt ook het nodige materiaal voor online aanwezigheid. Van sociale media tot website, zorg ervoor dat jullie betrokkenheid bij Liever Lokaal gezien wordt.

Digitaal aanbod voor steden en gemeenten, maak gebruik van de 'Ik Koop Lokaal' App

Steden en gemeenten kunnen nog een stap verder gaan met de 'Ik Koop Lokaal' app. Organiseer wedstrijden via de app om de lokale handel extra te promoten en bied burgers een interactieve manier om hun lokale handelaren te steunen.

Voordelen van de 'Ik Koop Lokaal' App

Duurzame keuze: Door de overstap naar digitaal, vermindert de behoefte aan fysieke promotiematerialen, wat leidt tot een significante daling in papiergebruik en een snellere uitvoering.

Grotere betrokkenheid: De app biedt een interactieve en gebruikersvriendelijke ervaring, waardoor burgers meer betrokken raken bij lokale initiatieven.

Meetbare impact: Door de digitale aard van de app kunnen steden en gemeenten de betrokkenheid en de effectiviteit van hun campagnes nauwkeurig volgen, en zo hun strategieën voor duurzame ontwikkeling verfijnen.

Ik wil van start met de 'Ik Koop Lokaal' App

Deze 'Ik Koop Lokaal' app maakt het eenvoudiger dan ooit om je lokale handel te promoten en je gemeenschap te versterken. Volg deze eenvoudige stappen om te beginnen:

Gebruikersovereenkomst invullen: Download de gebruikersovereenkomst en neem de tijd om deze zorgvuldig door te lezen en in te vullen. Dit zorgt ervoor dat je volledig begrijpt wat wel en niet mag bij het gebruik van de app.

Neem contact op: Stuur een e-mail naar detailhandel@provincieantwerpen.be om ons te laten weten dat je geïnteresseerd bent in het gebruik van de app.

Wij maken een login aan: Na ontvangst van je e-mail en de ondertekende gebruikersovereenkomst zullen onze medewerkers een persoonlijke login voor je aanmaken. Dit geeft je toegang tot het beheerdersgedeelte van de app, waar je jouw lokale wedstrijd eenvoudig kan aanmaken.

Hulp bij het aanmaken van je eerste wedstrijd: Ons team staat klaar om je te begeleiden bij het opzetten van je eerste wedstrijd. We gidsen je door de applicatie en geven tips en tricks om je campagne verder uit te werken

Begin vandaag nog en ontdek hoe makkelijk het is om samen met je lokale handelaars het verschil te maken! Download hier de toolkit!

Liever Lokaal | lokaal bestuur
Liever Lokaal | lokaal bestuur
Liever Lokaal | lokaal bestuur

Nog een vraag?

Nathalie De Bock

nathalie.debock@provincieantwerpen.be

Aan de slag met Liever Lokaal!

Download hier de toolkit