Ideeën voor handelaars

Deze initiatieven willen handelaars vooruit helpen.​

Het zijn moeilijke tijden, detailhandel staat nog meer onder druk dan anders. Veel handelaars hebben (gedwongen of vrijwillig) de deuren gesloten en zijn overgeschakeld op online serviceverlening. Onderstaande initiatieven willen handelaars vooruit helpen.

Bon voor later

Consumenten worden opgeroepen om nu een geschenkbon te kopen en later – na de coronacrisis – terug te komen naar de zaak.
Registreer uw zaak hiervoor op wijkomenterug.be, ver-bon-den.be, steunmee.be en horecacomeback.be.

Afhaalmaaltijden

Op de website ‘Steun de horeca’, kunnen restaurants die take-away aanbieden, zich registeren. Consumenten zien zo in één overzicht wie in hun buurt afhaalmaaltijden aanbiedt.
steundehoreca.be

Via de app van Too Good To Go kunnen restaurants tijdelijk afhaalmaaltijden aanbieden. Er wordt enkel 0,59 euro per maaltijd aangerekend voor de handlingskosten.
toogoodtogo.be

Helaas moeten onze favoriete restaurants en café's nu een harde strijd leveren om het hoofd boven water te houden. Laat ze nu niet in de steek en geniet van hun afhaalgerechten of leveringen aan huis.
redonzehoreca.be

Gratis advertentieruimte

Nog tot 30 april geeft Mediahuis (de uitgever van het Nieuwsblad, De Standaard, Gazet van Antwerpen en Het Belang van Limburg) gratis online advertentieruimte weg aan lokale ondernemers. Laad je kant-en-klare advertentie op via www.samenimpact.mediahuis.be.

Het platform ZOEKIZ.be heeft als doel particulieren en professionals dichter bij elkaar te brengen met daarbij een sterke focus op het lokale aspect: www.ZOEKIZ.be

Online veiling

Om een hart onder de riem te steken tijdens de Corona crisis, besloten de web ontwikkelaars, samen met de marketeers van iReto om een online veilinghuis te bouwen waar iedere ondernemer zich kon bij aansluiten.

Ondernemers die actief blijven tijdens de Coronacrisis

Hier wordt een overzicht gegeven van de ondernemers die blijven doorwerken in deze moeilijke tijden met omschrijving van de activiteiten en duidelijke vermelding van de locatie, doelpubliek (food of non-food) en of er een webshop aanwezig is: www.wijblijvendoorgaan.be

Online platform voor Vlaamse ondernemers

Geniet van een online etalage voor jouw winkel en voeg andere nieuwtjes toe zoals advies, vacatures, evenementen, enz: onzeondernemers.online

Hebt u een Vlaamse of Belgische Webwinkel?

U kan zich aansluiten bij www.vlaamsewebwinkel.be

Als ondernemer steun bieden aan rouwenden?

Ook lokale winkeliers kunnen helpen om een afscheid op afstand toch dichterbij te brengen, door bijvoorbeeld een koffietafel-aan-huis aan te bieden. Informeer je via wijrouwenmee.be

Jouw initiatief op deze pagina?

Contacteer ons