Bedrijf / handelszaak heropstarten

Inspireer u zelf voor een succesvolle heropstart van uw zaak!

Federale / Vlaamse tips voor handelaars

De FOD economie lanceerde een gids voor de heropening van winkels.

De gids bevat een reeks generieke preventiemaatregelen die als minimaal en noodzakelijk worden beschouwd om te zorgen voor veilige contacten tussen kleinhandelaars/zelfstandigen, hun personeel en hun klanten.

economie.fgov.be

Het Vlaamse agentschap voor innoveren en ondernemen (VLAIO) geeft 10 richtlijnen voor winkeliers en handelaars bij de opstart voor een veilige winkel.

vlaio.be


Algemene tips voor ondernemers

Wanneer uw bedrijf of handelszaak opnieuw kan opstarten, wilt u dit uiteraard op een goede manier doen. Laat u ook inspireren door volgende organisaties!

Unizo heeft enkele tips verzameld die u kunnen helpen en daarnaast ook een Coronatoolkit: Back to Business. Al je ondernemersvragen kan je stellen aan de Ondernemerslijn via 0800 20 750 of ondernemerslijn@unizo.be
www.unizo.be

Comeos publiceert een globaal plan voor de heropstart, maar heeft ook duidelijke fiches per sector opgesteld.

Voka vat de antwoorden op de meest gestelde vragen van ondernemingen samen omtrent "samen veilig heropstarten".

Idewe lanceerde een gids veilig en gezond werken tijdens en na de coronacrisis. Herbekijk hier ook de interessante webinar rond dit topic.

De stad Leuven bundelde i.s.m. Comeos algemene veiligheidsmaatregelen voor winkels in een handig overzicht, je vindt deze fiche onderaan als bijlage.

Horeca

Horeca na de Covid19-lockdown, het is geen eenvoudige oefening. Horeca Magazine keek over de grenzen en stelde een whitepaper samen aan de hand van richtlijnen die reeds verschenen in Duitsland, Nederland, Spanje, Oostenrijk en anderen.

Mijn bedrijf / handelszaak heropstarten

Zoek je inspiratie om jouw winkelstraat veilig te organiseren?

Praktijkvoorbeelden heropening winkelstraat